måndag 9 oktober 2006

Gimrings Östersund ett kanonbra band


I denna blogg som är öppen för allt inom branschen, kommer jag även att göra inlägg om dansband som är enormt bra men kanske inte får så mycket publicitet som de borde få.

Detta band som jag tänkte beskriva heter Gimrings, och är ett fritidsband från Östersund, och de är enormt populära i sin hemmaregion, som mestadels är Jämtlands län, och jag anser att detta band även bör uppmärksammas på riksplanet. Orsaken till detta, är att det säkert är många inom landet, och kanske övriga Norden, som besöker natursköna Jämtland, och som gillar att dansa.
Till dem vill jag ge ett bra tips. Kolla Gimrings spelplan www.gimrings.se och besök deras danskällar.

Klicka även på media på deras hemsida, för där finnes en videofilm, där man kan höra hur de låtar, ch även se dem. De drar mycket folk på danserna, och har allt för att en danskväll skall bli kanonbra.

Bandets stora lyft var för ca 2 år sedan, då Lina Johanson började sjunga i bandet som frontare, vilket var vad bandet behövde. Lina spelar dessutom trumpet.
Bandet har bra mixad repertoar med dansvänliga låtar, och utmärker sig med sin stämsång, bra publikkontakt, bra scenarbete, bra ljudbild, dvs de gör ett proffsigt intryck på scenen. De flesta är rutinerade och erfarna musiker.

En danskväll med Gimrings är en garanti för en lyckad kväll för alla som besöker dansställen där de spelar.


Någon mera som känner till Gimrings kanske ??
Kommentera gärna !

4 kommentarer:

 1. Gimrings? Jag bor ju i Jämtland men har absolut ingen aning om vilka de är. Har aldrig hört talas om någon som dansat till dem. Drar de mest moget kanske?

  SvaraRadera
 2. Det finns ju så många små lokala dansband.

  SvaraRadera
 3. Anser inte Gimrings vara något litet lokalt band för de spelar faktiskt en 20 mils omkrets runt Östersund.De spelar inte alls övervägande moget,utan har en mixad repertoar.Ett bra tips,kolla deras spelplan,på hemsidan www.gimrings.se,och besök deras spelkvällar, vilket granterar en kanontrevlig kväll

  SvaraRadera
 4. Gimrings är ett störtskönt band, har en cd med dom som jag lyssnar på ganska ofta.!! :-) Känner Peter Andersson i bandet.!! // Christer Nilsson

  SvaraRadera