måndag 28 maj 2007

Satsningen på Torgny Melins av TV4

Den pågående dokumentärserien om dansbandet Torgny Melins (söndagar kl:20.30 i TV4), kan nog anses vara bland det största och det mest positiva och glädjande som skett på ganska länge, inom dansbandsbranschen.

Att visa dansband i TV är den bästa marknadsföring ett dansband kan få, och det är just sådant som så är så välbehövligt i en tid då t ex Sveriges Radio P4 går åt helt annat håll och minskar på sändningstiden då det gäller musik av dansband.

All heder till TV4 som har förstått att dansbanden och dess musik, inte skall "sopas under mattan" utan tvärtom verkligen behöver synas och visas upp då bandmedlemmarna är enormt skickliga och musiken håller hög klass.

Som "ringarna på vattnet" sprider sig detta till andra dansband, arrangörer, vilket betyder det kommer fler folk på danbanorna, så alla i branschen har nytta och drar fördel av detta, och att det även något "smittar av sig" hos SVT, och då lokala SVT.

SVT-programmet "Landet Runt" har i 2 veckor i rad visat inslag på 5 minuter, först då från "Dansminnen i Jämtland" och sedan efterföljande vecka, nu senast från Täfteåparken och logdans, och där fick arrangören och medlemmarna i välkända etablerade dansbandet Drifters, och danspubliken finna sig i att bli intervjuade. Och till sist och inte minst att lokalt över Östergötland sändes under vecka 21, två timmars dansband i TV varje kväll, som jag skrev om i den förra bloggen.

Allt detta som nu sker är mycket glädjande, och det kanske är en början att branschen bli omvärderat, och mer accepterad av flera människor. Och nu närmast väntar dansgalan i Flustret Uppsala-6-7-8 juni med 4 etablerade toppband varje kväll.
Underbart !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar