söndag 20 maj 2007

Vill uppmärksamma tre positiva evenemang

Det första som har anknytning till det förra inlägget, där jag felaktigt angav startdatum till den 13 maj. Det rätta är (som säkert många upptäckt) söndagen den 20 maj,o ch det håller på 6 söndagar i följd på TV4 mellan kl:20.30-21.00.
Dokumentären som har namnet "Från Säffle till Stureplan" gäller dansbandet Torgny Melins, och dess stora framgångar de sista året. Detta är mycket glädjande, för det är just sådan publicitet som branschen behöver, då det annars är det vanliga att dansbanden och dansmusik, inte alls nämns i media. Hoppas detta är starten till att visa dansband i Tv även i fortsättningen. Heder åt TV4.

Kolla gärna deras hemsida www.torgnymelins.com

Det andra jag vill uppmärksamma, har också anknytning till en tidigare blogg, och det gäller ett STORT projekt som pågår i Jämtlands län just nu, och som heter "Dansminnen", och som skall mynna ut i en bok till julen. Där kartläggs och dokumenteras allt som rör branschen, och framför allt hur det var förr i tiden. Visserligen är det endast inom detta län, men det är ett bra initativ,och detta län framstår som ett av de större distrikten i landet, där dansband,dansmusik och att dansa är kultur.

Så den som har minnen att berätta kontakta gärna www.faj.se klicka på aktuellt, sedan dansminnen och ladda hem pdf-filen. Man kan även kolla på SVT2 måndagen den 21 maj kl:16.35, där visas ett inslag i programmet "Landet runt"

Det tredje jag vill uppmärksamma är dansstället Flustret i Uppsala www.flustret.se, som till allas dansvänners glädje anordnar en dansgala med svenska dansband i dagarna tre, 6-7-8 juni. Mycket bra intiativ av Flustret, och det är fyra svenska elitband varje kväll "och som får mig personligen att" känna en fläkt av Malung v.29"

Så de som har möjliget, besök denna dansgala,och passa på att dansa till alla dessa orkestar, som jag presenterar nedan.

Onsdagen den 6 juni: BlackJack, Drifters, Arvingarna, Blender
Torsdagen den 7 juni: Micke Ahlgrens, Claes Lövgrens, Perikles, Wahlströms
Fredagen den 8 juni: Barbados, Torgny Melins, Zlips, Kindbergs
Dessa toppenband borgar för att det blir festkvällar, för alla som söker sig dit.
Man kan även konstatera att historiskt så har Uppsala, alltid värnat om dansband och dansmusik och dans,v ilket verkar gälla ännu. (Övriga kända dansställen i Uppsalaområdet är, t ex Liljekonvaljholmen, Fyrisparken, Zivago, Baldakinen m.fl.)

All heder åt Flustet som arrangerar detta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar