lördag 30 juni 2007

Aktuella händelser just nu

Jannez återupptar spelningarna, efter den tragiska dödsolyckan av Richard Holm, och den som ersätter är ingen mindre är välkända Jörgen Sandström, och det är en rutinerad basist och sångare. Jörgen har tidigare med i Mickeys, Dreams, och har de sista åren varit trummis i GP-band. Jörgen kommer dock bäst till sin rätt som basist och sångare, och nu återgår han till detta.

Roger Zetterqvist i Excess från Nyköping slutar som sångare i bandet.
Roger som var med och startade bandet en gång i tiden, och har hela tiden varit den framtonande i bandet med sin speciella röst och scenshow. Bandet kom nyligen ut med en full CD-skiva, som får stor uppmärksamhet, och blir kritikerrosad, bl a av Michael Nystås i Dansbandsbloggen.

Towe Widerberg lämnar sin orkester snart (som bär hans namn), då han endast fullföljer de uppdrag som det finns kontrakt på. Towe har en härlig röst, och har tidigare varit med i bl a Streaplers, innan han 1990 bildade en egen orkester, med namnet Towe Widerbergs, som dock ombildades 1999 med en helt ny sättning, från nedlagda Hectors. Bandet fortsätter dock glädjande under namnet Widerbergs.

Shanes, som har sina rötter i 60-talet, med hemvist Kiruna och Stockholm, och som är mest känd genom Lennart Grahn, har bytt namn till "Tommy Wahlberg New Shanes, och de har en aktuell låt som har namnet "Kiruna"

CD-skivan "Danspärlor 6" har precis släpps i dagarna, och mitt tips är köp den plattan, då den innehåller som alltid bra låtmaterial. Kolla på www.heartband.info och även vår egen hemsida, där man kan beställa CD-skivan.

Slutligen vill jag uppmärksamma att det de sista månaderna bildats många nya unga dansband från just Skåne. Banden har både mogen och modern "repa", och detta bör verkligen uppmärksammas på alla bloggar, då det är positivt och glädjande, och borgar för en bra återväxt inom branschen.

1 kommentar:

  1. Göran Arnesson16 juli 2007 05:13

    Angående nya unga dansband från skåne...!

    Jag har arrangerat Donnez från Perstorp på Granbacken i Löberöd, vilka killar... superbra och våra gäster avgudar deras "repa" på trivseldansen onsdagar.

    Vi har även arrangerat Madde & Grabbarna som oxå är poppulära hos oss. Fast dom kommer ju inte från skåne och är inte unga, men är relativt nya ändå.

    SvaraRadera