söndag 5 augusti 2007

Glädjande med TV4

Så här när sommaren börjar lida mot sitt slut, finns det en hel del att glädja sig åt, och jag skall beröra en del i denna blogg.

Börjar med att konstatera att TV4,(undrar om de läst mina tidigare blogginslag) verkar vara den enda TV-kanalen som är positivt inställd till dansband, kan väl först då ett direktinslag i Stockholmsnytt, onsdagen den 25 juli,direkt från Gröna Lund, där Lasse Stefanz spelade den kvällen, och en interjvu med Olle Jönsson, om den högaktuella nyligen släppta CD-skivan med titeln "Vagabond", som till och med säljs bättre än Per Gessle, och det är något helt fantastiskt.

Vidare fredagen den 3 aug i Nyhetsmorgon så gjordes en intervju med Streaplers med sångaren och trummissen i bandet Kjetil Granli, och där dementerades detta påstående att branschen kommer att dö ut. (När skall vi slippa dessa kraxande olyckskorpar ?, vilket jag berört i en tidigare blogg.)

Och så detta med Dansbandsveckan i Malung, som varje år slår nytt rekord av antalet besökande, och där de till och med har byggd ut bana 4, vilket också bevisar att detta med kris i branchen är nonsens

Men den allra största glädjande nyheten i sommar är att Thor Görans återuppstår för en enda kväll nu i höst.
Visserligen i Nord-Norge, och inget fel i detta, för där är numera en stark dansregion.
Vi får hoppas att bandet börjar att turnera även i Sverige igen som tidigare, och det ryktas om att arrangörerna vill ha tillbaka bandet, så vi får väl se.

Ett annat band som även återuppstår med en hel del spelningar nu i höst är Boogart, vilket också är positivt, då de också efterfrågas av arrangörerna.

Så visst händer det mycket glädjande i branschen just nu.

1 kommentar:

  1. Synd att du missade att tala om att även Wizex var på nyhetsmorgon i Tv4 de var ju där den 26 juli.

    SvaraRadera